Försök till baksidestext

omslagJag satt i går och försökte pressa ur mig en baksidestext. Boken ska snart vara klar och det måste stå något på baksidan. Så här ser det ut för tillfället. Vad tror ni? Blir ni avskräckta och väljer en annan bok?

Jag hoppas att det i alla fall är något att bygga vidare på.

Astrid Levin ligger död i sin lägenhet i fem veckor utan att någon saknar henne.
Boel Lindqvist, kommunens boutredare, grips av hennes öde. I sökandet efter uppgifter om anhöriga finner hon brev och foton som antyder att Astrid levt i Penzance i Cornwall för trettio år sedan.
Boel, som är uttråkad i sitt äktenskap och längtar bort, bestämmer sig för att åka till Penzance, under förevändning att hon ska försöka hitta någon som kände Astrid.
I själva verket behöver hon tänka. Var livet inte mer än så här? Är det verkligen slut nu, vid dryga femtio? Om inte, vad är det egentligen hon vill?

Mellan raderna är den fjärde och avslutande delen i en löst sammansatt serie. De tidigare delarna består av Kråkprinsessan, Glömskelunden och Snökupan. I Mellan raderna återkommer samtliga personer som varit med i de tidigare romanerna och en del lösa trådar plockas upp och knyts samman.

6 svar på ”Försök till baksidestext

  1. Jag skulle ha formulerat annorlunda vid meningen ”Var inte livet mer än så här?” för att få det lite mer Boel-specifikt-dramatiskt.

    • Tack för synpunkten, det tål att tänka på. Jag ska försöka göra något åt saken. Tur att jag har några dagar på mig innan provtrycket går iväg. Och i värsta fall behöver jag inte ändra förrän jag har fått det och korrläst. Att det ska vara så svårt!

  2. Jag tycker att du pressat bra. Som med allt går det säkert att få ur ett par droppar till. Möjligtvis vrida på något i slutfasen. Första intrycket lockar. Gillar verkligen att du låtit ”vykortsbilden” luta. Det blir mer liv i både bilden och på hela baksidan. En läsare som inte vet vem du är borde bli sugen direkt i inledningen. Jag är mycket svag för alla bilder på ”boklådor”, nostalgisk bokälskare som jag alltid varit. Hade därför önskat att du lyft hela bilden uppåt så att texten hamnat under fönstret istället för mitt i. Ännu en gång blir jag impad av dina titelval.

    • Bra tips om bilden, jag kollade in originalbilden och såg att det finns lite att lyfta. Det blir säkert bättre om jag kan få dörren lite högre upp. Från början hade jag tänkt att romanen skulle heta Den blå dörren, men en dag kom det en kille gående. Han hade en t-shirt där det stod Mellan raderna (plus något annat som jag har glömt). Då insåg jag att jag måste byta titel, och jag är verkligen nöjd med den!

Kommentarer inaktiverade.