Böcker

Hundra dagar kvar (2017)

Eva drömmer om att gifta sig och få barn. Men när hon upptäcker att hennes kille Nimmo säljer knark blir hon så chockad och besviken att hon flyr.
Hon hamnar så småningom på en fabrik i Laholm där hon bland andra träffar Malin, som är tre år yngre än Eva och vet att hon bara har hundra dagar kvar att leva; Andreas, som i hennes ögon är en valp jämfört med Nimmo men duger bra i sängen, och Greta, som vägrar inse att tillvaron är på väg att haverera och tror att god hemlagad mat är allt hennes man behöver och vill ha.
Trots att Eva lagt många mil mellan sig och Nimmo är han ständigt närvarande i hennes tankar. Ska hon någonsin bli fri från honom? Och vill hon bli fri?
Hundra dagar kvar är ett utsnitt av verkligheten så som den kunde se ut 1976 när spriten flödade på arbetsplatserna och sexuella trakasserier var ett okänt begrepp.
Hundra dagar kvar, danskt band, 304 sidor, ISBN: 9789188465047

Kvinnor, vin och vänner (2016)

Carina, Boel och Caroline kommer till Fridhems folkhögskola i skånska Svalöv för att gå kursen Blogga om böcker. Carina vill egentligen inte vara där och funderar på att avbryta kursen efter en halv dag. Boel skulle haft sin väninna med sig men väninnan svek och åkte till Rom med en man i stället. Caroline tycker att det är skönt att åka iväg från allt som väntar på hemmaplan och som hon inte vill tänka på.Det blir fem omtumlande sommardagar med bokprat, vindrickande, förtroenden och en och annan kyss.
Kvinnor, vin och vänner är en litterär bagatell och en varm skildring av vad som händer när ödet för ihop huvudpersonerna från Snökupan, Mellan raderna och Sorgbägare och låter vinet flöda i kapp med solskenet.
Kvinnor, vin och vänner, danskt band, 299 sidor, ISBN: 9789198219876

Sorgbägare (2014)

Caroline har varken sett sin mamma eller sin bror på trettio år. Hon har inte ens berättat för någon att de lever. Men när hennes bror en dag kommer gående på gatan kan hon inte, efter att den första chocken lagt sig, låta bli att söka upp honom. Hon tror att hon kan gå vidare sedan, fortsätta livet som det var innan hon återsåg honom. Men de onda minnena vaknar, oron väcks till liv och hon inser att hon inte längre kan blunda och förneka. Hon måste hitta sin mor och ställa henne till svars. Hon måste få veta varför allt blev som det blev.Samtidigt är Ulf, som hon varit tillsammans med i över ett år, otålig och vill att de ska flytta ihop. Caroline värjer sig. Visst vill hon ha honom i sitt liv, men vågar hon satsa på förhållandet? Sedan hon flyttade hemifrån som sextonåring har hon aldrig levt tillsammans med någon. Är Ulf mannen som ska lyckas riva murarna hon byggt upp runt sig själv?
Sorgbägare, danskt band, 263 sidor, ISBN: 9789198098976

Mellan raderna (2013, ny utgåva 2016)

Astrid Levin ligger död i sin lägenhet i fem veckor utan att någon saknar henne.
Boel Lindkvist, kommunens boutredare, grips av hennes öde. I sökandet efter uppgifter om anhöriga finner hon brev och foton som antyder att Astrid levde i Penzance i Cornwall för trettio år sedan.
Boel bestämmer sig för att åka till Penzance, under förevändning att hon ska försöka hitta någon som kände Astrid.
I själva verket behöver hon tänka. På en vandring längs kustleden från S:t Just till Lands End vågar hon ge ord åt tankarna. Hon är trött på sin man och besviken på livet, som så här vid dryga femtio ter sig som en lång transportsträcka mot döden.
Under några dagar i Penzance lär sig Boel mer om både Astrid och livet. Och om sig själv. Mellan raderna, storpocket, 264 sidor ISBN: 9789198219869

Snökupan (2011, ny utgåva 2016)

Carina står stark när det blåser. Alla i byn litar på henne. Om byskolan är dödsdömd eller det är fest i hembygdsgården – det ordnar Carina. Hon finns där även för sin familj; man och barn med. Och sextonår ige familjehemsplacerade Stefan. Men u nder några få sekunder, på en öde väg, med uppmärksamheten tillfälligt på annat håll, förändras allt. En hård duns, bilen girar och Carina tappar kontrollen. Sedan kör hon vidare. Tiger och förtränger. Men sanningen kommer ifatt henne. Snökupan är berättelsen om hur Carinas agerande får konsekvenser för alla omkring henne. Hur tigandet blir så stort att hon till slut inte själv får plats. Snökupan är en fristående fortsättning på Kråkprinsessan och Glömskelunden.
Danskt band, 246 sidor, ISBN: 9789197945608

Kråkprinsessan (2007, nyutvåva 2012)

”Jag har älskat tre män. Tobias var den förste. Han gav mig Gud. Den andre, Christer, gav mig kärlek. Och ett barn han aldrig ville veta av. Den tredje mannen heter Bengt. Han kom med döden.”
Solbritt sitter på ett hotellrum med utsikt över en park och en sjö. Då och då lägger hon ner pennan och lyssnar till ljud från korridoren. Det är ett märkligt hotell. Personalen har nycklar till rummen, de kommer in ibland, ger henne tabletter och frågar hur hon mår. Och hotelldirektören ställer frågor och vill att hon ska försöka minnas. Men vad är det egentligen hon skall minnas?
Runt henne tornar de svarta skuggorna upp. Hon slår omkring sig för att bli fri, men det ger henne bara en kort frist.
Obevekligt når det förflutna slutligen i kapp henne.
Kråkprinsessan är första fristående delen i en serie. Övriga delar är Glömskelunden, Snökupan och Mellan raderna.
Kråkprinsessan, standardpocket, prisgrupp G, 164 sidor, ISBN: 9789197945615

Glömskelunden (2009, nyutgåva 2012)

Monika står i köket när Adam kommer hem och berättar att han ska få barn med en annan kvinna och tänker flytta hem till henne.
I chock och förtvivlan går Monika på krogen, dricker sig kraftigt berusad och söker bekräftelse på att hon duger som kvinna. Hon får det i form av tre män som hon följer med till hotellet.
Efteråt känner hon sig smutsig och utnyttjad, men väljer att tiga och försöka begrava händelsen. Spåren låter sig dock inte utplånas så lätt.
Glömskelunden är en fristående fortsättning på Kråkprinsessan. I serien ingår även Snökupan och  Mellan raderna.
Glömskelunden, standardpocket, prisgrupp G, 262 sidor, ISBN: 9789197945622

Cayenne – kryddpojken med bett (2012)

Som ung kattpojke for Cayenne fram med fara för sitt eget liv. Att tugga på elsladdar var både spännande och gott. Matte tvingades smeta in samtliga sladdar med senap och tabasco. Gott, tyckte Cayenne.
Cayenne – kryddpojken med bett är en kåserisamling om denne kattpojkes liv och leverne under de första tio åren.
De flesta kåserierna har tidigare varit införda i Hallandsposten, medan de sammanbindande kommentarerna är nyskrivna.
Cayenne – kryddpojken med bett, storpocket 152 sidor, ISBN: 9789197945646.

 

Och natten är lång och svår, Setterns förlag, 1984. Kom i nyutgåva 2008 på Vulkan.se under titeln Sången om Camilla. (Inte längre tillgänglig). Utgiven som e-bok i februari 2012.

Första gången Rickard och Camilla träffas är hemma hos Anders. Så fort Rickard får syn på henne vet han att han vill ha henne. Men hon är mer svårfångad än han kan ana. Inte ens när han fått henne i säng blir hon hans. Varför drar hon sig undan, visar att hon inte tycker om hans närmanden? Finns det någon annan i hennes liv? Sången om Camilla är en djupdykning ner i sjuttiotalet. Det är en roman om några unga människor på jakt efter vänskap och kärlek. I sitt vindränkta sökande stöter de på både svek och förvirring och en rädsla för känslor som de inte vill kännas vid. Romanen är inspirerad av Anders F Rönnbloms Camillas sång ur LP:n Ramlösa kvarn. I februari 2012 kom romanen ut som e-bok, nu åter under sin originaltitel Och natten är lång och svår.

Novellsamlingar, e-bok: Systrarna Jönsson och två till, Stendöd i Prag och lite till, Midsommarnattsdrömmen

 

 

 

4 svar på ”Böcker

 1. Hur hittar du förlag? Jag har hört om alla dessa, men är det inte svårt att få tag i så många olika förlag. Men dina manus kanske säljer sig själva. När jag givit ut min första bok, var jag så glad att jag kunde ge ut den andra på samma förlag. Men sedan blev det stopp.
  Är det något av dina förlag som du rekommenderar, om det inte är en olämplig fråga. Stryk den i så fall.
  undrar kerstin på hönö

  • Jag har fått fler refuseringar än de flesta, mentalt slagits till golvet flera gånger men alltid rest mig. När den sista (tänker aldrig mer utsätta mig för några) kom bestämde jag mig för att starta eget förlag. Det är ett beslut jag inte ångrat.
   Första förlaget jag gav ut på, Settern, är numera nischade på jakt- och fiskeböcker, Ord&visor kan jag rekommendera, men du får själv stå för kostnader för tryck, och får ungefär halva upplagan att sälja själv, samt sköta det allra mesta av marknadsföringen. Grim förlag är mitt eget, och jag är mycket stolt över det.

  • Kråkprinsessan har nyligen kommit ut i pocket och finns att köpa på nätet, bland annat Adlibris och Bokus, där den kostar cirka 40 kronor. Många bibliotek har sorterat in den bland spänningslitteraturen men den har mer drag av ”vanlig” roman. Den handlar om Solbritt, som stannat kvar i sitt barndomshem sedan föräldrarna dött. I tillbakablickar får läsaren följa hur Solbritts liv gestaltat sig, och parallellt får vi följa hennes mödosamma väg för att kunna förstå det hon gjort och förlåta sig själv. Miljön är delvis förlagd till en liten by vid havet. Huset som Solbritt bott i nästan hela sitt liv återkommer i den fristående fortsättningen Glömskelunden, då en annan kvinna köper huset och flyttar in.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.