En annan roll än författarens

grimlogo_1_png

Under några månader så här i början av 2015 har jag lagt min författarroll åt sidan. Förutom att vara författare driver jag Grim förlag och där händer mycket spännande. När jag startade förlaget 2012 var det för att ge ut mina egna böcker men nu, knappt tre år senare, är situationen en annan.

Grim förlag är ett mycket litet förlag och ska vara så även i fortsättningen. Samtidigt jobbar jag heltid med förlaget och författandet nu (även om jag inte kan leva på det utan måste ta pengar från annat håll till mat och hyra) och tiden känns mogen att våga ta ett steg till.

Så i vår kommer det ut tre böcker av andra författare. Samtidigt får mitt eget skrivande ligga lite på is. Varje gång jag är ute och går försöker jag styra in tankarna på min nya roman, och någon gång i början av maj hoppas jag komma igång på allvar och skriva igen. Men tills dess är jag förläggare och förlagschef i stället.

omslag_våra_älskade_framsida

Om mindre än en månad kommer Joanna Björkqvist ut med sin reportagebok Våra älskade orkade inte leva. Hon kommer själv att berätta mer om den här när utgivningen närmar sig. Det har varit ett intensivt arbete med att få boken klar och vi har ständig chattkontakt (och en hel del via telefon) för att bolla idéer om allt från hur säljbladet ska se ut till vilka i media som ska kontaktas. Under jul och nyår var det mest korrekturprat, och även sedan pdf skickats till testläsare och till provtryck hittades det felaktigheter i manuset.

Snart är det deadline för alla ändringar och nu känns det faktiskt som om allt är klart. Bara att vänta på leveransen av böcker då och sedan hoppas att deras tid i lagerutrymmet blir kortvarig.

En månad senare är det dags för nästa bok att ges ut på Grim. Den har jag jobbat med i december och januari och snart är den också klar att skickas till tryck. I nästa vecka hoppas jag att det finns ett färdigt omslag och då återkommer jag och berättar mer. Det är en roman som jag tror att det kommer att pratas en del om.

I april kommer tredje boken för året ut på Grim. Även den ber jag att få återkomma till.

Nu är även montern till Bokmässan i Göteborg bokad. Det är visserligen åtta månader dit, men tiden går fort när man har roligt. Och det har jag, nästan hela tiden.