Om mig

Annika_BengtssonJag har skrivit i hela mitt liv, allt sedan jag knåpade ihop den första sagan vid fem års ålder. När jag var tolv år började jag skriva dikter, fyllda av förfärliga nödrim och helt utan vettigt innehåll. Vid tretton upptäckte jag novellens möjligheter och ett år senare skrev jag första romanen. Den fick ett vänligt men bestämt nej av förlaget.

Det hann bli några till innan jag 1984 kom ut med ungdomsromanen Och natten är lång och svår (Settern) inspirerad av Anders F Rönnbloms Camillas sång från skivan Ramlösa kvarn. Boken finns numer enbart tillgänglig som e-bok.

Det dröjde ända till 2007 innan debuten som vuxenförfattare var ett faktum, detta med romanen Kråkprinsessan (Ord & visor). Jag hade kämpat med romanen i tjugo år, skrivit om den i ett otal versioner innan jag äntligen hittade rätt.

I juli 2009 kom andra romanen, Glömskelunden (Ord & visor), en fristående fortsättning av Kråkprinsessan.

Den tredje, fristående delen heter Snökupan och kom ut i juni 2011.

Kråkprinsessan och Glömskelunden kom ut i pocket (våren 2012), och i september 2012 fick katten Cayenne en alldeles egen bok, då jag samlade ihop kåserier som tidigare varit publicerade i Hallandsposten och försåg dem med kommentarer och mellansnack.

Våren 2013 kom den fjärde och sista delen, Mellan raderna, i romanserien ut.

Förutom romaner och en och annan novell skriver jag kåserier och krönikor och recenserar litteratur, främst inom deckargenren. Under vår och tidig sommar är jag dessutom vansinnigt trädgårdsintresserad, men i takt med att blommor och grönska ser allt mer tilltufsat ut i slutet av sommaren avtar intresset och tar inte ny fart förrän nästa vår.

I september 2013 var jag utställare i Qoola Qvinnors monter på Bok & Bibliotek i Göteborg. Siv Thuresdotter passade på att intervjua mig.

1 svar på ”Om mig

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.