Cayenneboken har landat

I går, precis tre månader innan Cayenne fyller tio år och boken om honom, Cayenne – kryddpojken med bett, har officiellt utgivningsdatum, kom böckerna hem till oss, förpackade i sex stora lådor och en mindre. Jag hade bråttom till jobbet och hade förberett mig för att snabbt transportera dem från gatan till huset genom att stå redo med min gula magasinkärra. ”Åh”, sade den ene postkillen imponerat, ”det var en fin kärra. Med gummihjul. Den kan du ha resten av livet”. Vi lastade hälften av lådorna på min kärra och resten på den som han plockade fram ur postbilen. Sedan drog vi kärrorna över den nylagda singeln fram till huset. Min kärra fungerade bäst på det mjuka underlaget. Fem minuter senare var jag på väg till jobbet.

Jag har alltid haft ett ganska osentimentalt förhållningssätt till mina böcker, som jag skrev i förra inlägget, därför blev jag en smula förvånad över att jag hyser så varma känslor för boken om Cayenne. Jag gillar att hålla i boken, titta på den, bläddra i den. Jag förmodar att det hänger ihop med att jag är väldigt förtjust i bokens huvudkaraktär, den lille tjocke drummeln som hängt med mig i snart tio år, och givit mig många skratt och tårar genom åren.

Drygt 700 böcker ligger i lådor på mitt verandagolv. För några månader sedan härbärgerade samma veranda 2000 pocketböcker. Det vore nog bra om de där böckerna snart bytte ägare, eftersom lagerutrymmet, en och en halv kubikmeter i ett lagerhotell, börjar bli fullt.

 

4 svar på ”Cayenneboken har landat

  1. Grattis – härligt att de redan är hos dig! Det är klart att du älskar din bok om Cayenne, du älskar ju drummeln i fråga! Lycka till med försäljningen av både denna och dina övriga böcker – jag tjatar på biblioteket i Norrtälje, och de har åtminstone tagit hem en av dina!

    • Tack! Ja kanske har min kärlek till just denna lilla kåserisamling att göra med titelrollsinnehavaren. Och att det inte hade blivit någon samling alls om jag inte startat mitt eget förlag. När jag i augusti för två år sedan fick Snökupan refuserad av ett förlag bestämde jag mig för att starta eget och då öppnade sig även möjligheten att ge ut Cayenneboken. Lustigt, vilka vägar livet tar ibland.

    • Hoppas att allergin stoppar vid bokpärmen. Anledningen till min goda framförhållning är att jag vill ge BTJ gott om tid att läsa och recensera, så att den kan komma med i inköpslistan lagom tills boken kommer ut. Det brukar ta dem ett par månader, men jag vet ju inte hur det är i semestertider. Och så vill jag skicka den till kattmagasin. Dagstidningarna hoppar jag över, tror inte att Cayenne platsar där – det vore som att släppa in en katt bland hermelinerna.

Kommentarer inaktiverade.