Två bokmässor att planera

Trots att vi bara nått en vecka in i april är det ändå hög tid att börja planera för höstens bokmässor. Grim förlag har bokat monter på bokmässan i Göteborg tillsammans med Ordspira Förlag och Glimmergumman. Det ska bli väldigt trevligt att än en gång vara utställare. Förra året åkte jag bara upp över dagen och jag kände mig lite vilsen när jag inte hade en monter att hålla till i.

Planeringen är alltså igång och i slutet av april ska vi träffas i Göteborg för att stämma av och fundera på monterprogram, diskutera möblering i montern och bestämma på vilken restaurang vi ska ha förlagsfesten på fredagskvällen. Plus en massa annat viktigt.

halländsk_bokmässa

Så här såg det ut vid Grims bord på förra årets halländska bokmässa, precis innan dörrarna öppnades och allmänheten släpptes in.

Men det finns fler bokmässor. I slutet av november är det dags för andra upplagan av den halländska bokmässan. I år kommer den att vara på Komedianten i Varberg och i dag hade vi som är med i styrgruppen, från Regionbiblioteket, Hallands Författarsällskap och Varbergs bibliotek, andra mötet. Vi diskuterade bland annat ett förslag till logo för mässan, gick igenom tidsplanen, pratade marknadsföring och funderade på var scenen ska placeras. Det är mycket arbete och det känns bra att vi redan har kommit så långt i planeringen. Före sommaren ska anmälningarna till mässan vara inne; inbjudan kommer att gå ut så snart som möjligt.

Tiden går fort, det är inte länge sedan vi packade ihop efter förra årets bokmässa i Halmstad, och nu är alltså arbetet i full gång med nästa. Fast någonstans där i mitten har jag hört att det kommer en sommar också …