Bokbloggsjerka med svårbesvarad fråga

I veckans bokbloggsjerka ställs en svår fråga: varför är det nästan bara kvinnor som bokbloggar? Frågan är ställd av en man, och förhoppningsvis är han inte helt ensam utan kan få en del svar även från manliga bokbloggare.

Däremot är det inte helt enkelt att besvara frågan. Är det fler kvinnor än män som läser? I så fall faller det sig kanske naturligt att det även är fler kvinnor som bloggar. Kan det vara så att kvinnor tycker om att prata om böckerna de läst, organiserar sig i bokcirklar och/eller bloggar medan män nöjer sig med själva läsupplevelsen och inte har behov av att berätta om den?

Som sagt, det är en svår fråga. Jag har precis börjat skriva en ny roman, som faktiskt snuddar vid dagens fråga. Romanen utspelar sig under en sommarvecka på en folkhögskola, på en kurs som heter Blogga om böcker. Deltagarna är nästan uteslutande kvinnor (två män har vågat anmäla sig). Kanske finns det anledning även för mina fiktiva romangestalter att fundera på frågan. Varför är det nästan bara kvinnor som bokbloggar?

6 svar på ”Bokbloggsjerka med svårbesvarad fråga

  1. Det låter som en utmärkt idé att använda i en roman. Det blir framför allt intressant att läsa vad dina manliga karaktärer kommer fram till om varför de är i så klar minoritet. För att inte tala om hur många inbyggda mindre konflikter som erbjuder sig där, och som du säkert kan göra intressanta bihandlingar av.

    • Du kan vara något på spåren där. En synpunkt som jag ska ta med in i romanmanuset, så får vi se vad de två herrarna i gruppen säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.