Smarta Telia eller Telia smart

logo2xMitt modem är uråldrigt, men så länge det fungerat har jag inte sett någon anledning att byta ut det. På sistone har det dock börjat bråka, så jag drog in ett djupt andetag och bestämde mig för att skaffa nytt.

Jag kom hem med ett kombinerat modem och router. Dessutom hade jag bytt från Telia bas till Telia smart, vilket innebär att jag i fortsättningen kommer att ringa via bredbandet. Hastigheten på bredbandet kommer dessutom att i det närmaste fyrdubblas. Jag fick även besked att Telia automatiskt skulle skicka ytterligare ett modem till mig. Det är tydligen inte vanligt att man går till en butik och köper saker nu för tiden, utan man ska handla över nätet.

Installationen var så enkel att till och med jag klarade den utan att behöva ta till kraftuttryck en enda gång. Allting frid och fröjd.

I morse kom sms om att jag kunde hämta ut mitt paket på Posten men jag har inte hunnit göra det.

På eftermiddagen fick jag brev från Telia med bekräftelse på att jag sagt upp Telia smart. Om jag inte skickade tillbaka gatewayen (modemet) skulle jag betala 499 kronor. Jag ringde upp och frågade vad det var frågan om. De visste inte riktigt, men konstaterade att det inte stod något om någon uppsägning i deras anteckningar.

Samtidigt som jag pratade med Teliarepresentanten plingade det i mobilen. Mejl. Nyhetsbrev från Telia.

Det är mycket Telia nu. Allt jag bad om var att få ett fungerande modem. Lite spännande ska det bli att se om allt fortsätter att fungera trots att brevet bestämt påstår att abonnemanget är uppsagt.

Spännande ska det också bli att se hur många påminnelser Posten kommer att skicka angående paketet som ligger och väntar på mig. Jag får nämligen inte lösa ut det. Det ska skickas tillbaka. Smarta Telia!