Dåliga affärer

Jag köpte en Tempurmadrass och hatade den från dag ett. Till slut, efter fyra månader, åkte den ut. Eller delades på mitten, om jag ska vara exakt, och hamnade under sängen. Därifrån kan jag dra fram den och använda till gästmadrasser.

Jag köpte en ny digitalbox när den gamla gick sönder. Den är kass och jag hatar den verkligen. Planerar dagligen dess hädangång och förbannar att jag inte tänkte ett varv till innan jag köpte den.

I fredags fick jag äntligen mina nya glasögon efter att optikern (eller vem det nu var) misslyckats två gånger tidigare med att få till slipningen. Och jag konstaterar att jag verkligen hatar dem, att jag aldrig kommer att lära mig att tycka om dem. Förr eller senare måste jag lära mig att sluta köpa saker. Eller ha mer överseende med saker som trots allt tar sig in i mitt hem.

6 svar på ”Dåliga affärer

  1. Jag kan inte låta bli att le. Men det hindrar förstås inte att jag lider med dig. Särskilt när det gäller glasögonen. Grymt irriterande, förstås.

  2. Stackars – tempusmadrassen minns jag … Glasögon är svårt, jag har oftast samma känsla som du inför de nya – och senast manifesterade jag den känslan i att cykla omkull med brillorna som ögonskydd (bra!) – repiga och oanvändbara glasögon (inte bra!). Träna med nya glasögonen, släng ut digitalboxen – kram

    • Felet med mina glasögon är att de inte mörknar när jag kommer ut, vilket är högst irriterande eftersom jag har betalat för det. Det kan vara så att de bara är tröga i starten och kommer att mörkna så småningom, men jag har haft den typen av glasögon i över 20 år och det har alltid fungerat. Men de får väl göra om glasögonen en fjärde gång.

  3. Så klok du är som kastat madrassen. Jag lider med min och kan inte skrota den ännu för den var ju så dyr när jag köpte den i somras. Natten till lördag kunde jag inte sova så jag gav upp klockan tre och satte mig och läste ut Kråkprinsessan. Tårarna rann, jag kände igen mig i Solbritt. Så fint skriven precis som de andra böckerna, som jag läst i lite fel ordning. Tack du räddade min natt!

    • Tack för dina fina ord om Kråkprinsessan! Om jag räddade din sömnlösa natt har du räddat min dag!
      Innan jag slängde ut min Tempurmadrass köpte jag en elmadrass, en billig variant från Jysk eller Jula eller något sådant. Den gjorde att madrassen blev mjukare och uthärdlig. Om du inte har testat det tycker jag att du ska göra det.

Kommentarer inaktiverade.