Uppdraget utfört

millennium

I går väntade jag extra ivrigt på att postbilen skulle stanna vid brevlådan. Den hann inte mer än iväg förrän jag var där och vittjade lådan. Det låg två tunna reklamutskick och hånskrattade åt mig.

Egentligen skulle jag fått recensionsexemplaret av Det som inte dödar oss av David Lagercrantz. Norstedts förlag meddelade i mejl att de skulle skicka boken när den hade kommit ut och jag hade avtalat med Hallandsposten/Hallands Nyheter att jag skulle skriva om boken.

Det fick bli e-bok i stället. Jag började läsa halv två i går eftermiddag och gick och lade mig tio timmar senare. I morse hade jag ett ärende att uträtta men efter två timmars läsning var jag klar och fyrtio minuter senare skickade jag iväg recensionen.

Upplägget är allt annat än optimalt. Man behöver tid att smälta och reflektera innan man hastar ihop en text. Men Norstedts satte reglerna och det är svårt att inte dras med i kapplöpningen trots att jag inte är en tävlingsmänniska.

Nu är uppdraget utfört och jag kan återvända till att redigera min egen roman. Samt läsa andra recensionsböcker i lagom takt och tempo.

2 svar på ”Uppdraget utfört

  1. Hörde just Ulrika Knutsons recension i P1. Hon verkar tycka att den nya boken är minst lika bra som Stieg Larssons egna. Det ska bli roligt att läsa dina synpunkter. Och boken.

    • Jag ska läsa lite recensioner nu när jag lämnat min. Spännande att se vad andra tycker.

Kommentarer inaktiverade.