Rikedom i min värld

En vattentunna som aldrig gapar tom och jord som skapats av kompost. Det är rikedom för mig. Finns det dessutom en säck brunnen kogödsel eller två är lyckan närmast total. 

I år ligger fokus hos mig på att hinna med att njuta av trädgården. I dag har jag satt potatis, planterat tomater och grävt ner en rugge persilja. Bevattning från tunnan under stupröret och jorden till planteringskärlen hämtade jag i det ena kompostfacket. Att den sedan är näringsfattig och sandig ser jag inte som något större problem eftersom det alltid går att mata den med gödsel av något slag. 

Förutom jord och vatten är jag förtjust i eld (att tända i kaminen ger alltid ett stort mått av välbehag) och luft (utomhus är bästa stället så här års). De fyra elementen, helt enkelt. 

Vilken ofattbar rikedom att ha tillgång till dem.