Lite sommarstiltje

Manushögen ligger kvar på bordet, och ska så få göra tills jag kommit igenom den. Det är fruktansvärt tråkigt att gå igenom och sammanfatta varje scen i boken, men eftersom jag tycker att det är en bra metod tänker jag fortsätta. Fort går det inte, men jag har gjort över hälften och ska vara klar den här månaden. Sedan börjar det roliga – att skriva om en gång till.

En av lektörerna skrev att det var roligt att läsa ett så genomarbetat manus, men själv nästan rodnar jag när jag läser. Det är slarvigt och ogenomtänkt, som skrivet i all hast. Jag ser fram emot att få rensa bland skräp och upprepningar, få ordning på det, en slutgiltig form.

Under redigeringsarbetet har jag inte behov av att jobba kontinuerligt, så fort jag sätter mig med manuset tar jag klivet in i den värld jag försöker skildra, även om det går flera dagar mellan varven.

Enligt min plan har jag hela hösten på mig att redigera färdigt, så att det råder lite sommarstiltje just nu är inget som bekymrar mig. Det är sommar i storyn också, Penzance, 14 juni just för tillfället. Värmen har kommit till England efter en lång kall vår.

2 svar på ”Lite sommarstiltje

  1. Annika – jag blir så imponerad av ditt sätt att redigera ditt manus! Att du har sådan koll och uthållighet, att du så systematiskt går igenom varje scen – jag vet knappt vad ”scen” är! Och jag gillar verkligen sista meningen ovan – den lockar till läsning när du väl är färdig/Margareta

    • Tack! Om jag ska vara ärlig var jag inte heller riktigt säker på vad ”scen” var innan jag började jobba på det här sättet. Sedan blev det ganska tydligt. Jag längtar efter att åter få vistas i Penzance, även om det bara är i fantasin.

Kommentarer inaktiverade.