Bokbloggsjerka – premiärturen

Jag har äntligen bestämt mig för att hoppa på idén med bokbloggsjerka som Annikas litteratur- och kulturblogg bjuder in till varje veckoslut.

white-collarVeckans fråga passar mig dessutom väldigt bra: Är det bara jag som kan bli ”sjukligt” förtjust i en karaktär i en bok eller på tv/film? Svaret är givetvis ett rungande NEJ! Samtidigt som jag skäms lite måste jag erkänna att jag är vansinnigt (nästan sjukligt) förtjust i Matt Bomers karaktär Neal Caffrey i White collar (vars fem första säsonger finns på Netflix). Han är en otroligt charmig bedragare med konstförfalskning som specialitet och tillsammans med FBI-agenten Peter Burke gör han livet svårare för andra bedragare. Caffrey är försedd med fotboja för att slippa sitta i fängelse och anlitad som konsult på FBI:s ekobrottsmyndighet. Serien är långt ifrån trovärdig men den är väldigt trivsam och beroendeframkallande.

En annan karaktär jag är omåttligt förtjust i är Jean-Baptiste Adamsberg, Fred Vargas egensinnige och annorlunda kommissarie. Jag har precis börjat läsa Cirkelritaren, den allra första deckaren i serien, som inte funnits på svenska tidigare (tack för att ni ändrat på det, Sekwa) och så fort jag dammsugit och städat i köket tänker jag leta upp en solig hörna och njuta av Adamsbergs sällskap.

vargas

7 svar på ”Bokbloggsjerka – premiärturen

  1. Jag har inte sett White collar. Inte heller har jag läst något av Fred Varga, men jag har den som heter Budbäraren på svenska i min bokhylla. Om jag förstått det rätt så är det fjärde delen om Adamsberg. Eftersom jag verkligen avskyr att läsa en serie i fel ordning så ska jag minsann kolla upp det där med första delen. Tack för tipset!

Kommentarer inaktiverade.