Av klent virke

Sedan tidigare har jag bestämt att Cayenne blir den sista katten i mitt liv. Jag har aldrig haft hjärta att lämna någon av mina katter på pensionat när jag åkt bort, och det finns inte många människor i min omgivning som kan åta sig att passa en katt. Men i går kväll tänkte jag för första gången att kanske kanske kanske … jag skulle kunna vänja en liten kattunge vid att må gott på pensionat de gånger jag inte är hemma, det är ju trots allt inte så värst ofta jag beger mig iväg.

I dag när jag kom upp möttes jag inte av Cayenne. Han kommer ALLTID och möter mig, snor runt benen och kräver att få en portion kokt fisk. I dag låg han vid ett element i vardagsrummet, tittade inte upp, nosade inte på maten när jag bar fram den till honom.

Nej, jag ska inte ha fler katter efter Cayenne. Jag är av så klent virke att jag inte klarar av när de blir sjuka. Det är illa nog när han blivit biten av en annan katt, men då vet jag åtminstone var problemet ligger. När han är så här håglös och inte äter, inte dricker och inte spinner sätter jag mig i soffan och gråter. Jag klarar inte av det.

Så här vill jag att hans blick ska vara. När han mår bra, mår jag också bra.

4 svar på ”Av klent virke

  1. Fina vackra Cayenne – hoppas han blir frisk och pigg igen. Det är sorgligt att behöva skiljas från sin katt. Jag gläds åt min Minsann, trots att jag inte trodde jag skulle vilja ha en katt igen efter att Majsan dog. När jag åker bort får hon följa med om möjligt, annars hjälper mig fd maken med katt-tillsyn. Kram till er båda/Margareta

  2. Tack för stöd från en kattmatte som förstår hur det känns. Just nu har Cayenne gått ut, ett positivt tecken tyckte jag, men han har krupit under vedboden och jag är rädd att han tänker stanna där. Eller också vill han bara komma undan sin överbeskyddande matte en stund. För sju år sedan var han sjuk på samma sätt som nu, då trodde veterinären att han antingen hade cancer eller katt-aids. Sedan blev han bra, men det kan ju vara så att han har problem med för få vita blodkroppar igen. Elände.

  3. Jag har ingen katt men jag har ett hjärta … så jag känner med dig när din Cayenne inte mår bra. Hoppas att det ordnar upp sig. Känns sorgligt och tungt när en kompis inte längre är som vanligt. Jag tänker på dig!

    • Stort tack! Jag har fått in Cayenne nu, han låg under vedboden från sen eftermiddag till nästa förmiddag innan jag lyckades dra fram honom. Jag har fått i honom lite vatten och hoppas att han ska klara sig till i morgon då jag kan ta honom till veterinären. Det är så hemskt med sjuka djur eftersom de inte kan prata. Men när han går från en plats till en annan här i huset står svansen rakt upp, och han spinner lite lite grand ibland. Alltid något.

Kommentarer inaktiverade.