Att inte vara snål och dum

När jag var klar med inlagan och omslaget till Cayenne – kryddpojken med bett funderade jag på om jag eventuellt skulle hoppa över momentet att beställa provtryck. Jag hade varit noggrann, granskat allt både en och två gånger, att behöva betala över 700 kronor för en provbok kändes onödigt.

Men fegheten segrade. Jag beställde provbok (och fick två!) och i efterhand är jag väldigt tacksam för det. Nu saktar jag ner tempot ytterligare, och granskar en gång till. Byter ut illustrationer som inte blev bra i tryck, bland annat bilden av Cayenne efter slutordet som blev mörk och tråkig.

Det är så lätt att vara snål och dum, i mitt fall handlade det dessutom om att vinna lite tid och hinna få hela leveransen innan jag börjar lönejobba igen 1 juni, men med tanke på att releasen inte är förrän i mitten av september har jag A-L-L tid i världen. Det gäller bara att försöka få leveransen en dag när jag är hemma, och det tror jag att jag ska kunna klara att pricka in.

Sedan ser jag fram emot att tillfälligt få släppa kåserisamlingen och på allvar ge mig in i redigeringen av nästa roman. Den har inte riktigt lyckas fånga mitt intresse än. Men snart, så …

 

2 svar på ”Att inte vara snål och dum

  1. Vad bra att du varken var snål eller dum! Ser fram emot att läsa om Cayenne i september – ha nu några sköna dagar innan du börjar lönejobba igen, i värmen … Kram/M

    • Det finns alltid saker att peta i, så man borde aldrig ens tveka. Nu har Cayenne varit inne och fått sig en liten matbit, eftersom det fortfarande är varmt går han ut och lägger sig i en rabatt. Jag vet inte om jorden är svalare, han ligger gärna bland rosorna om kvällarna.

Kommentarer inaktiverade.