Vikten av struktur

Jag har säkert skrivit om det förut eftersom det intresserar mig så mycket. Det här med struktur. Jag vet inte riktigt vad det är, men jag har upptäckt att jag ofta använder ordet.

En sak är i alla fall säker: jag saknar fullständigt struktur när det kommer till städning.

I går bestämde jag mig, efter moget övervägande, för att städa. Jag dammtorkade i två rum innan jag var tvungen att tillfälligt avbryta. Tanken var att återuppta städningen på eftermiddagen. Vilket jag inte gjorde.

Nytt försök i dag: jag tog ut mattorna och hängde dem på hammockskelettet. Och blev stående en stund i tankar och drömmar om tider då jag bär ut frukostbrickan och intar dagens första måltid stilla gungande i hammocken.

Jag började plocka lite i ett rum. På väg till badrummet för att hämta en trasa blev jag stående vid torkställningen. Bestämde mig för att vika ihop tvätten. Sedan skurade jag toalettstolen och tvättstället.

Sedan tittade jag upp i taket och kom på att jag måste fixa så att den där kroken jag har för att fästa duschstången i en kedja sitter fast. Den föll ner häromdagen och så kan man ju inte ha det.

Ut i förrådet för att leta efter plugg och borr, en tur in i växthuset för att nosa på värmen och plocka upp en lime som släppt från trädet.

bild-1Nu sitter kroken på plats och jag skulle helst vilja avsluta städningen eftersom jag tycker att jag gjort bra ifrån mig.

Varför kan jag inte bara ta ett rum i taget, plocka undan, dammtorka, gå vidare till nästa rum och upprepa proceduren. Och när allt är klart ta fram dammsugaren och svepa över huset.

Varför är mitt städande så ostrukturerat? Jag har försökt med ALLT. Men den enkla sanningen är att jag inte KAN städa eftersom jag inte VILL.

Och nu ska jag fortsätta min ostrukturerade framfart. Dutta lite här och lite där och i allra bästa fall har jag kommit fram till dammsugningsmomentet på söndag förmiddag. Det är inte underligt att jag avskyr att städa. Det upptar alldeles för stor del av min tid.

4 svar på ”Vikten av struktur

  1. Gillar din ostrukturerade städning, påminner om min. Speciellt det där att man/jag plötsligt befinner mig någonstans och hittar något annat som behöver göras – eller inte. Men som kanske är roligare. Lycka till på söndag, sedan är det dags att börja om/Trevlig helg/Margareta

    • Jag vände på ordningen och började med att dammsuga. Vilket får till följd att dammtorkandet troligen uteblir.
      Det värsta med städning är att det, precis som du skriver, alltid är dags att börja om när man precis har avslutat det. Man blir aldrig klar!

Kommentarer inaktiverade.