Tassavtryck

Som en kul grej har jag tänkt att Cayenne ska signera sin egen bok, i alla fall då jag säljer böcker privat eller via min hemsida (eller facebooksidan). Men hur ska det gå till i praktiken? Cayenne är knappast grabben som gör som man säger till honom, i alla fall inte om han inte själv vill. Och att doppa hans tass i bläck varje gång han ska sätta sitt avtryck kan innebära att hela huset blir fullt av hans bläcktassar, vilket inte är önskvärt. För övrigt tror jag inte att det är så nyttigt med bläck på hans trampdynor.

Då kom jag på att jag skulle kunna doppa hans tassar i blöt jord och göra ett avtryck på papper, som jag sedan för över till en stämpeldyna. Jord har han alltid varit fascinerad av och han kommer ofta in med både tassar och ansikte smutsiga av jord.

Sedan slog det mig att han skulle kunna sätta ett vattenavtryck på mörk kartong. Alla har vi väl någon gång i livet lämnat våta fotavtryck efter oss (om inte annat när vi tvingats ur dusch eller bad för att det ringer). Jag hällde upp lite vatten i en skål, doppade Cayennes högra framtass i den och stämplade därefter på en bit kartong.

Det blev så där. Eller, rättare sagt, det flöt ut och blev inte alls bra.

Sedan löste Cayenne det själv. Han placerade tassarna på kartongen och drack upp vattnet ur skålen. När han var klar klev han bort från kartongen och lämnade efter sig ett avtryck som jag snabbt fyllde i med blyerts.

Nästa steg är att hitta material som jag kan föra över och skära ut tassavtrycket på.

Fånigt? Oerhört. Onödigt? Definitivt. Men trots allt lite kul.

5 svar på ”Tassavtryck

    • Han lär inte vara så glad på mig när jag kommer hem efter jobbet. Då har han varit utan mat i över tio timmar. Inga kramar där, misstänker jag. Den lille måste banta.

  1. Jag har skrivit en barnbok om en mycket liten hund. Den hunden finns i verkligheten men på andra sidan Atlanten. Jag bad matten att skicka över ett tassavtryck som jag kunde använda som bild i boken. Hon använde vattenfärg och det blev jättebra! Giftfritt och lätt att torka bort.

    • Vilken bra idé, så långt tänkte jag inte ens. Det ska jag testa med Cayenne, om inte hans vattenavtryck blir bra när jag för över det till stämpeldyna.

Kommentarer inaktiverade.