Synskärpa och för smal näsa

Saker man kan lära sig vid besök hos optikern: att jag har mycket bra synskärpa (vet inte om det är något jag har nytta av eftersom jag knappt kan se någonting utan glasögon) samt att jag har smal näsa. 

För smal. Det visar sig när jag ska prova ut bågar och tvingas välja bort det ena paret efter det andra av dem jag mödosamt sett ut eftersom de sitter för löst över näsan. 

Till slut har jag ändå två bågar som jag gillar och som sitter bra. Och turligt nog ska jag ha två par glasögon, ett par vanliga och ett par mest för jobb vid datorn.

Men då kommer nästa problem. Vilka bågar ska härbärgera vilka glas? Det slutade nästan med att jag drog lott. 

En lustig sak med de nya glasögonen är att jag förväntas se bättre med dem under dagtid men sämre på kvällarna. Det beror på att de har lägre styrka än de gamla. Sådan är utvecklingen för de flesta närsynta.

Till slut blir jag som en örn. Imponerande synskärpa och smal näsa.