Postleveransstress

Böckerna anlände. På en pall, nästan mitt på vägen, eftersom chaufförens handtruck inte förmådde forcera en grusad infart. Där grusades min förhoppning om att slippa bära lådorna så långt.

Fast jag köpte en proffskärra, en transportkärra på två hjul med utfällbar hylla längst ner, i höstas. Den var ovärderlig när det gällde att snabbt flytta lådor från pall på vägen till veranda i huset.

Sedan fick jag lite ångest. Alla dessa lådor. Fyllda av böcker. Hur ska jag lyckas bli av med dem? En strategi behövs. Jag drog några djupa andetag när jag kommit till jobbet, och bestämde mig för att så snabbt som möjligt köra lådorna till lagret och bara behålla åtta lådor hemma. Dessa åtta lådor innehåller drygt fyrahundra böcker. Okej, fyrahundra böcker, det låter mycket. Då låter jag bli att tänka så. Jag tänker åtta lådor i stället. Åtta lådor, innehållande böcker, ska på olika sätt skingras. Ut ska de, bort. Somliga säljas, andra skänkas.

Åtta lådor. När de är tömda hämtar jag hem åtta lådor till och gör om proceduren. Pocketböcker har ett långt liv. Och jag har många böcker.

4 svar på ”Postleveransstress

  1. Post partum, och post coitum – och post boklådor! Åtta tycker jag är bra, låter inbillningsvis hanterbart – lycka till vännen med dina böcker! Gläds åt dem, du har skapat dem! Gläd andra med dem, kram

  2. Oj, spännande och pirrigt, förstår jag. Jag sa förut at jag ville läsa ”Kråkprinsessan” och det vill jag fortfarande. Men var beställer jag den?

  3. Härligt att du vill läsa Kråkprinsessan. Jag ska börja distribuera boken så snart jag kan och då kommer den att finnas att köpa på nätet, exempelvis Adlibris.

Kommentarer inaktiverade.