Oväder och bakning

För två veckor sedan drog stormen in över hav och land. Och nu är det dags igen. Det är tjatigt med den här eviga vinden, men jag förmodar att vi ska vara tacksamma över att klimatförändringarna inte drabbar oss värre. För något galet är det definitivt med vädret.

Jag väljer att stanna inne i dag, är tacksam att jag kan välja. Kaminen är tänd och sprider en behaglig värme, i köket står en bröddeg till jäsning. Precis som vanligt finns det en hög disk i vasken och i hörnorna trivs dammråttorna. Jag begriper inte varför jag gärna bakar bröd men högst ogärna diskar och städar. Kanske handlar det om att arbetsinsatsen när det gäller bakning är liten i förhållande till vad slutresultatet ger, medan det är tvärtom med disk och städning.

Medan degen jäser ska jag sätta mig och skriva igenom ett kåseri. Jag är snart klar med första utkastet, ska fortsätta jobba med det i januari, och då hoppas jag ha ett material som kan förvandlas till en liten bok om en kryddstark kattpojke. Vi får väl se hur det går.