Nödvändigt ont

Skärmavbild 2013-10-14 kl. 15.02.29Jag har klagat förut och jag kommer antagligen att göra det igen. Detta med bokföring, alltså. I somras lyckades jag förstöra bokföringen för flera månader tillbaka och tvingades göra om den. När jag väl var i kapp bestämde jag mig för att aldrig mer halka efter.

Vilket fungerade utmärkt ett par månader. Sedan kom september, en ovanligt hetsig månad, och i dag när jag skulle skicka iväg några fakturor bestämde jag mig för att bokföra sådant som blivit liggande.

Det var en månads samlad utgifter och inkomster och jag har inget stort företag så posterna är hanterbara. Ändå tar det sådan tid! Tre timmar (inklusive en lunchpaus med en alldeles för chilitryfferad blomkålssoppa som tog tid att äta) senare hade jag både kommit ikapp (och bara noterat ett enda bortslarvat kvitto) och skickat iväg fem fakturor.

Nu ger jag mig själv ett nytt löfte: aldrig mer halka efter med bokföringen! Vi får väl se hur länge jag kan hålla disciplinen på topp den här gången.

2 svar på ”Nödvändigt ont

  1. Antar att det beror på att du tycker bokföring är urbota tråkigt. Du försöker och försöker men måste gång på gång lova dig själv att aldrig mer komma efter. Känner så väl igen mig, så gör jag också med ting jag inte vill ta itu med.

    • Tänk om man vore smart och fick undan de tråkiga sysslorna först. Men inte då! Jag gör så med det mesta som inte roar mig: skjuter det framför mig tills det är oundvikligt.

Kommentarer inaktiverade.