Melodifestivalen inspirerar

De senaste tio, femton åren (kanske är det tjugo, tiden går ju så fort när man har roligt) har jag inte tittat på ett enda avsnitt av evighetsserien Melodifestivalen. Jag påstår inte att jag svävar i lycklig okunskap om allt som har med denna ”tävling” att göra, det går inte att undvika tidningarnas rapportering om högt och lågt.

I torsdags ondgjorde jag mig över Charlotte Perrellis skor, som fanns på bild i en kvällstidning. De kostade närmare 40.000 kronor, de var spetsiga åt alla håll och, i mina ögon, fruktansvärt fula. Hennes show lär ha gått loss på miljoner (kanske kvällstidningsöverdrift, vad vet jag) och det är rätt beklämmande att vi håller på med sådant trams när pengarna kunde ha använts till något mycket vettigare.

Men det är ju alltid lätt att sätta sig på sina höga hästar och bli moralens väktare. Strax efter mitt utbrott fick jag syn på en skoannons. Åh, vilka snygga skor! Det hör till saken att jag avskyr skor. Åtminstone är jag fullständigt ointresserad. Jag har ägt ett par pumps, och det är närmare trettio år sedan jag köpte dem. Nu satt jag plötsligt och dreglade över ett par röda skor i en annons.

Kan det ha varit Perrellis draktaggiga skor som inspirerade? Kanske är jag i hemlighet både skofetischist och Melodifestivalfantast. Eller kan bli.

Dagen därpå gick jag till skobutiken och en halvtimme senare kom jag ut med två par snyggskor. Som det kan gå.

2 svar på ”Melodifestivalen inspirerar

  1. Grattis till snyggskorna – Perellis var fasansfullt fula, och jag har ingen aning om vad som händer på Melodifestivalen här och där, annat än att Ranelid har sprattlat! Har faktiskt ingen TV, och saknar det sällan!

    • Du är den andra jag träffat den här veckan som inte har tv, eller inte tittar på tv. Jag skriver tv-krönikor var tredje vecka och måste hålla lite koll, men jag skulle sakna datorn mer än tv. Jag har inte fler kanaler än vad man får utan att betala extra, och ändå hittar jag inte alltid något att se. Fast i kväll är det en deckare på SVT, efter melodispektaklet, som jag ska se. Den bygger på Peter Robinsons deckare, om jag inte har fel för mig.

Kommentarer inaktiverade.