Medan redaktören jobbar med mitt manus

Helt plötsligt får jag några dagar då varken författande eller förlagsarbete pockar på uppmärksamhet. Jag bokförde tidigare i veckan, gjorde avräkning till författarna på Grim förlag, röjde upp det sista efter Bokmässan. Min redaktör Joanna Björkqvist meddelar att hon håller på att läsa mitt manus till Kvinnor, vin och vänner (efter att hon haft en kort och välbehövlig semester) och räknar med att vara klar inom ett par veckor.

IMG_0028

Så vad gör jag under tiden? Jag försöker få lite fason på trädgården, något som min trädgårdsgrep uppfattade så knäckande att den gav upp. Och jag läser böcker som jag ska skriva om. I slutet av förra veckan läste jag ut Joakim Zanders Orten, i början av veckan avslutade jag Louise Pennys Ett förbud mot mord och just nu plöjer jag igenom 800 sidor långa Jag är pilgrimen av Terry Hayes. Efter den blir det Hjorth/Rosenfeldts nya bok om Sebastian Bergman, De underkända. Jag kommer att slå ihop intrycken av de två böckerna till en krönika med utgångspunkt från film- och tv-manus.

IMG_0029

Det känns lyxigt att sitta i läsfåtöljen framför kaminen och ägna sig åt att läsa och samtidigt helt legitimt kalla det för ett jobb. Men jag ser samtidigt fram emot att få sätta tänderna i mitt eget manus igen. Om det inte blir så sågat att jag gräver ner det förstås.

 

6 svar på ”Medan redaktören jobbar med mitt manus

  1. Du måste sluta gräva ner böcker, manus och andra papper! Ta den knäckta grepen som ett omen. Du kan ju alltid lagra texter i det lilla skjulet – och ta fram dem om 25 år eller så!

    • Det är annars en fin form av återvinning. Kan i bästa fall bli något nyttigt eller grogrund för en fin blomma. Men jag ska hålla mig i skinnet med manuset.

  2. Jag läste den engelska utgåvan och jag gillade den verkligen. Mycket filmiskt skriven. Jag har tipsat våra låntagare men många tycker den är för tjock.
    Jag tyckte, trots det, att den var lättläst och de 800 sid. gick fort att läsa.
    Good reading!!

    • Ja den har bra driv och är värd att läsa. Håller med om att den är filmisk. Och rättigheterna är sålda så den lär komma på vita duken.

Kommentarer inaktiverade.