I stället för uppburen författare

Så vad gör en författare då om dagarna när den nya romanen är släppt? Åker runt på föreläsningsturné kanske? Eller till det ena signeringsstället efter det andra? Dricker upp bubblet som jag fick vid releaseminglet?

Svaret är det här:

IMG_2980 IMG_2981

Så här glamourös är min tillvaro just nu. Jag målar panelbrädor till mitt inglasade uterum (hur mycket trä det kan finnas i ett glashus är ofattbart) och bär svintunga klinkerplattor. Och när det är gjort flyttar jag marksten för att ha som kant där singel går över i vildmark. Jag far också omkring som en vilde i trädgården. Drar upp lite ogräs här, planterar en ny vindruvsplanta där, petar ner några lobelia och förbannar kaninerna som demolerar min nysatta lavendel (ska ta itu med att klippa itu tio meter nät och sätta upp runt hela rabatten).

IMG_2971

Och så skriver jag en novell lite så där vid sidan om till en sommartidning och funderar på hur novellen till nästa sommartidning ska konstrueras.

Då och då tänker jag på Kvinnor, vin och vänner och hoppas att den ska nå många läsare och tas emot på det sätt den är tänkt – som en stunds trivsam underhållning.

I juli tänker jag på allvar börja fundera på nästa roman och i höst hoppas jag kliva in i skrivbubblan igen. Glasrummet som är på gång kanske kan bli en plats för kreativa tankar. Jag hoppas det.