I stället för att diska

Inga fler mål har jag, det gjorde jag klart för mig själv i förra inlägget. Men en och annan plan, kanske. I onsdags skickade jag en beställning på provtryck och när jag loggar in i Scandinavian Books kundcenter kan jag se att beställningen är i produktion. Skönt! Då har jag provboken i min hand i nästa vecka.

Jag har ägnat ett par dagar åt bokföring. Först mitt eget företag, där jag låg sorgligt efter. Jag ligger efter med nästan allting eftersom jag de senaste månaderna och åren har jobbat med mina projekt. I dag var det dags att göra bokslut och förbereda för revision i föreningen Egenutgivarna, där jag till min stora förtvivlan är kassör. Jag satt i sju timmar innan allt var klart, sedan gick jag ut en sväng.

Under denna sväng kom jag på titeln till min första novellsamling. Det har blivit populärt att ge ut noveller som e-böcker. Jag tänker slå till med triss i noveller i varje samling. Den första ska heta Systrarna Jönsson och två till. Det tycker jag är snudd på begåvat, med tanke på att titelnovellen heter Systrarna Jönsson och jag ska ha med två till.

systOch omslag då? Tja, varför inte satsa på något enkelt? En vektorgrafik av lämplig karaktär på enfärgad bakgrund. När jag kom hem från vandringen lyckades jag hitta en illustration av två äldre damer. Perfekt!

Så i kväll ägnade jag ett par timmar åt att göra omslag till en novellsamling som inte finns någon annanstans än i min hjärna. I stället för att diska.

8 svar på ”I stället för att diska

  • Tack! Jag blev så himla glad när jag hittade vektorgrafiken på nätet. Gratis. Den passade precis till systrarna. Och bakgrunden, med ljustunneln, är jag också förtjust i. Jag skrev novellen på en skrivarkurs, och sedan sålde jag den till en fackföreningstidning som betalade bra. Därefter har den varit publicerad i Hallandsposten, där den väckte stor munterhet. Mina deckarnoveller ligger åt det humoristiska hållet.

  • Tack! Jag har bestämt mig för att lära mig Illustrator och bästa sättet är onekligen att testa och leka lite. På jobbet blir det mest att man tar upp någon grafik från Grafikbyrån och korrigerar om typsnittet är trasigt, men jag känner mig aldrig bekväm och är rädd att förstöra något. Photoshop ska jag också fördjupa mig i lite mer, eftersom jag bara behärskar grunderna i det programmet. Men jag har blivit alltmer förtjust i grafiska omslag. Som du skriver, det passar bra till ebok.

   • Vad kul! Jag vill också bli bättre på olika programvaror och greja med bokomslag. De bokomslag jag har gjort har jag gjort i enkla program där man bara kan göra det mest rudimentära. Ditt var riktigt snyggt, jag blev inspirerad.

    • Tack! Mitt nästa e-boksomslag ska ha en siluett över Prag. Jag har hittat en, men den är nog inte helt gratis. Jag vill hålla samma stil till alla tre novellsamlingarna i serien.

Kommentarer inaktiverade.