Författare, förläggare och alltiallo på förlaget

I dag har jag börjat förbereda ett föredrag som jag ska hålla den 8 mars. Jag ska prata om mina böcker och mitt författarskap, och eftersom 8 mars är Internationella kvinnodagen vill jag givetvis fokusera på kvinnorna i mina romaner.

Det skulle nästan vara svårare att INTE göra det, för jag har kvinnor i samtliga stora roller i mina böcker. De är kanske inga förebilder, men de gör sitt bästa och kämpar för att få livet att gå ihop.

BARA BUSINESS_cover_lowres150126

Innan jag satte mig med föredraget mejlade jag Adlibris för att be dem hämta in ny information från Bokrondellen till en ny bok som jag registrerade där i förra veckan. Den kommer ut på Grim förlag 16 mars men redan nu går den att bevaka på bokus.com och adlibris.com. Jag vet inte riktigt hur det gick till men på Adlibris sida för boken hade samtliga prickar och ringar hamnat till höger om den bokstav de hörde ihop med, och det fanns ingen omslagsbild. Tio minuter efter att jag mejlat dem fick jag svar att problemet var åtgärdat och att sidan skulle uppdateras inom kort. Skönt att kunna släppa det lilla irritationsmomentet!

Medan jag stirrar på det tomma worddokumentet och funderar på inledningen till föredraget märker jag att jag blir allt torrare i munnen och allt nervösare. Helt idiotiskt, men det går inte att låta bli. Så är det att vara förläggare ibland. Joanna Björkqvist, som om två veckor kommer ut på Grim förlag med reportageboken Våra älskade orkade inte leva  är måndagsgäst i P4 Halland och blir intervjuad om arbetet med boken. Så spännande och så värdefullt för spridningen av den här angelägna boken.

omslag_våra_älskade_framsida

Efter intervjun ska Joanna och jag träffas och äta lunch, diskutera intervjun och prata vidare om marknadsföringen av boken.

Och någonstans mitt i alltsammans finns tankarna på min kommande roman, som jag snart hoppas få tid att börja skriva.

1 svar på ”Författare, förläggare och alltiallo på förlaget

Kommentarer inaktiverade.