En gris i motvind ger inte upp

I går var jag frustrerad. Jag fick inloggningsuppgifterna till eboksdistributören Elib redan tidigt på morgonen och vid niotiden satte jag mig för att ge mig i kast med att överföra Och natten är lång och svår till dem. Det gick inte. Epub-filen gick inte igenom, och jag fick inget felmeddelande som kunde tala om för mig var problemet låg.

Sedan försökte jag hela dagen, med nya program, med felsökning via google, med att klara mig på ett äpple till lunch (frustration gör mig oförmögen att äta). Till slut började det lossna. Jag hittade en informativ sida på internet, följde steg för steg och kände att jag var något på spåren.

Då tvingades jag avbryta för att åka till stan och ställa upp i ett pubquiz (ett trevligt avbrott). När jag kom hem igen hade jag fått svar på ett mejl till en teknikkunnig person som tittat på min fil och hittat felet. Jag hade inte angivit titel och författarnamn, vilket gav en varning i felsökningsprogrammet. Allvarligare var att jag inte skrivit in ISBN-nummer någonstans när jag konverterade från indesign-fil till epub-fil. Det gav en felmarkering. Han lovade göra det och returnera filen.

I dag testade jag att göra epub-fil av ett kapitel. Och fick för första gången tummen upp från felsökningsprogrammet. Nu tror jag att jag vet hur man gör ebok.

Och så har jag skickat beställning till Scandinavian Book på tvåtusen pocketböcker, tusen vardera av Kråkprinsessan och Glömskelunden. Jag fick provböckerna i går och gjorde några småjusteringar på omslaget. Om ett par veckor räknar jag med att ha dem.

2 svar på ”En gris i motvind ger inte upp

  1. Fint att det fungerade till slut – och att du fick reda på vad som var fel! Själv håller jag på att aktivera Spotify och har lyckats efter lite hit och dit, lyssnat till Pärt Spiegel im Spiegel – och så när jag ville lyssna till Roffe Wikström – fel på anknytningen till Spotify, försök igen senare – antagligen min sega uppkoppling som inte vill … Jag ger mig inte heller – din lilla gris är ju din, men jag kanske kan vara en enveten katt(a)?

    • Att katter är envetna vet jag, av erfarenhet från min egen, så det tycker jag passar utmärkt. Det är skönt mitt i all frustration man inte kommer undan, att vara enveten är en egenskap som jag tror man behöver i det här samhället.

Kommentarer inaktiverade.