Baka baka liten kaka

kakaDet är svårt att tänka sig att jag en gång i tiden bakat både avancerade wienerkransar med egenhändigt tillverkad smördeg, kavlad så att den verkligen skiktade sig, chokladbiskvier, olika typer av mazariner och hundratals lövtunna pepparkakor. Nu för tiden bakar jag en sorts kaka en gång om året. Det är den traditionella fruktkakan, som är omöjlig att komma undan.

Anledningen till att jag inte fortsatt baka kakor har sitt ursprung i fem ord. Rör socker och ägg poröst. Alltså, jag avskyr de där orden. Jag har ALDRIG lyckats röra socker och ägg poröst. Ibland ska man röra det vitt och pösigt, vilket är ännu värre.

Men julens fruktkaka vill jag inte vara utan så det är bara att bita ihop.

Förresten ljög jag. Jag brukar baka mandelskorpor då och då. Ibland med lavendelsocker, ibland med saffran i. Fast utan att röra sockret och äggen poröst.

2 svar på ”Baka baka liten kaka

  1. Låter du smöret bli rumsvarmt innan du börjar röra det med socker? Jag tror det är vad som krävs.

Kommentarer inaktiverade.