Att tänka utanför boxen

Livet är fyllt av modeuttryck. Att kunna leverera, är ett av de mer gångbara för tillfället. Jag fick själv frågan om jag verkligen trodde att jag skulle kunna klara att leverera i en ny organisation på jobbet. (Ja, det tror jag, jag har inte gjort annat än levererat de senaste åren.)

Att tänka utanför boxen är ett annat uttryck som vi lärt känna. Det är nästan alltid bra att tänka utanför boxen, trampa nya stigar och se möjligheter där egentligen inte borde finnas.

När Cayenne – kryddpojken med bett kom ut i höstas tänkte jag utanför boxen. Lite grand, i alla fall.

cayenneomslagJag skrev till en av Sveriges största kattmagasin, skickade ett exemplar av boken och erbjöd redaktionen att lotta ut fem stycken böcker till läsarna. Samtidigt gick jag med i deras Facebook-grupp för att hålla koll på när utlottningen skulle ske.

Långt om länge fick jag besked om att utlottningen skulle ske i julnumret. Kul, tyckte jag. Och väntade på att detta skulle tillkännages i Facebook-gruppen.

Inget hände. När jag hade Cayenne hos veterinären i slutet av januari, för vaccinering, kollade jag i de två senaste numren av tidningen. Efter att ha bläddrat igenom julnumret två gånger hittade jag utlottningen. En liten liten ruta i annonsblocket. Kanske inte vad jag hade hoppats på.

Ett annat litet kliv utanför boxen gjorde jag när jag kom på den smarta idén att erbjuda en djurbutik att sälja boken. Visst var det en bra tanke? Vem kan vara mer intresserad av att läsa om en katt än den som tycker om katter och handlar i specialbutik?

I dag hämtade jag böckerna. Inte en enda var såld. Kattägare går till djurbutiken för att köpa mat och leksaker till sina djur, och innehavarna i affären säljer inte böcker utan mat och leksaker till djuren.

Men snart kanske det finns en ny box att tänka utanför. Man måste ju testa för att veta vad som fungerar och vad som inte fungerar. Skam den som ger sig. Det är också ett gångbart uttryck.

6 svar på ”Att tänka utanför boxen

  1. Vilka fantasilösa människor – tur att du nu vet att de inte är något att ha! Lycka till med leveranserna – själv har jag sluppit den frågan och är glad för det. Kram på dig

  2. Det sista uttrycket är nog det enda jag vill använda ”skam den som ger sig”. Även om jag tycker att ”skam” inte är så värst roligt ord.

    Kul att få ta del av dina erfarenheter. Bra tänkt tycker jag.

  3. Jag tyckter att du gjorde helt rätt. Tänkte utanför kattlådan. Genast slutade jag skriva för att tänka utanför boxen. Kanske tycker du att jag är ute och reser. Finns det inga kattmässor? Smådjursmässor inomhus? Om jag varit du skulle jag definitivt åkt ut till Våxtorp smådjursklinik. Där var vi flera gånger. Bli kompis med dem. Ett ställ på disken med din bok och en hög innanför disken. Det sitter alltid folk där jag väntar. Funkar det åker du till Slöinge nästa gång. Helsingborg djursjukhus… jag lovar…jag ska avsluta snart. 😉 Är rätt säker på att du skulle spräcka nollan jämfört med djurbutiken med några hundra %. Djurparker fungerar nog inte. Mjau på dig. 🙂

    • Cayenne är en ofta förekommande gäst på Våxtorps smådjursklinik. De fick ett exemplar av boken, eftersom jag skrivit om hans besök hos dem. Från början tänkte jag att jag skulle fråga om de ville sälja boken, men så sviker mig modet. ”Äsch, det vill de säkert inte”, tänker jag och tiger. Jag skulle behöva bli lite tuffare och våga tro på mig själv. Att skriva böcker är en sak, det är sedan problemen börjar.

Kommentarer inaktiverade.