Spännande möte på känd adress

dörrJag gnetar på med manuset till min nya roman, men fick anledning att avbryta skrivandet ett par dagar för att åka till Stockholm. Strax före jul blev jag tillfrågad om att ingå i en fokusgrupp om egenutgivning, som en projektgrupp på Bonnierförlagen jobbade med. Det lät spännande så jag tackade ja och i dag var det dags för en träff på Sveavägen 56.

Vi tre som var inbjudna fick berätta om oss själva och vår väg till utgivning, och sedan presenterade projektgruppen en skiss på hur de kan tänka sig att en tjänst för egenutgivare kan se ut. Vår roll var att komma med synpunkter.

Om det blir verklighet av planerna är det tänkt att bli en portal med alla tjänster en egenutgivare kan tänkas behöva. Allt från manushjälp, lektör, redaktör, korrläsare och så vidare via formgivning till tryckning, marknadsföring och distribution. Och en hel del annat.

Egenutgivare har länge ansetts vara ett gäng förlorare, sådana som misslyckats med att bli utgivna av förlag, och det faktum att storförlagen nu börjar intressera sig för oss är roligt. Och det är på tiden, för vi finns och vi kommer att bli fler.Det ska bli spännande att se vart det här projektet tar vägen, och roligt att få vara en liten del av det, om än marginellt.

7 svar på ”Spännande möte på känd adress

  1. Eller är det så att de börjar bli rädda och vill ha koll på oss? 😉 När jag läser ditt inlägg går tankarna till att de behöver en ny väg för att tjäna pengar på en växande marknad, som de dessutom kan skaffa sig kontroll på. Är jag helt ute och reser? 🙂

    • Du är definitivt inte ute och reser! Säkert ser de detta som ett sätt att plocka upp framgångsrika egenutgivare och göra dem till ”sina” författare (vilket kan vara till gagn för båda parter). När etablerade författare till slut väljer att bli egenutgivare måste förlagen vara redo för det och då kan en sådan här portal vara gynnsam för dem. Viktigast är att vi inte längre går att blunda för, som många aktörer på marknaden hittills gjort. Vi finns och vi börjar bli att räkna med!

  2. Pingback: Egenutgivning på väg att bli rumsrent | Annika Bengtsson

  3. Pingback: Läsning på flera plan | Annika Bengtsson

Kommentarer inaktiverade.