Ny novellsamling på väg

pragomslagFör några veckor sedan gav jag (Grim förlag) ut en novellsamling bestående av tre noveller, som e-bok. Nu är det snart dags för nästa. Den kommer att heta Stendöd i Prag och lite till. Det där ”lite till” är de två noveller som flankerar Stendöd i Prag. Jag skrev novellen till en sommarkurs i Fridhems folkhögskola för en del år sedan. De andra två novellerna är beställningsjobb.

Jag har skrivit noveller sedan jag var tretton år. Under några år var jag flitigt förekommande i en tjejtidning, där jag skrev noveller som man normalt inte förknippar med tjejtidningar. Ämnena var allvarligare men uppenbarligen uppskattade eftersom alla noveller jag skickade till tidningen blev publicerade. Till slut kom även ett reportage om mig, eftersom läsarna börjat misstänka att jag inte fanns utan var en produkt av redaktionen. Att jag skrev under pseudonym kan ha hjälpt till att sprida ryktet om mig som en ”tidningsanka”.

Noveller passar synnerligen väl i eboksformat, så jag kanske får vässa pennan och börja skriva igen, när de jag har i lager är slut. Fast jag måste vara ärlig och säga att romanformen är intressantare.

Jag hojtar till när novellsamlingen finns tillgänglig i nätbutiker och bibliotek!

2 svar på ”Ny novellsamling på väg

Kommentarer inaktiverade.