Från körkortsfoto till besiktningsbokning

Idag samlade jag ihop några ärenden och gav mig av. Som tur var, det är ju varmt, var det ingen lång resa som låg framför mig, bara några kilometer åt olika håll.

Först Laholm, där jag dök in i lämplig butik och blev fotograferad eftersom det är dags att förnya körkortet. Lite fascinerad är jag över att dessa identitetskort alltid blir lika osmickrande. Jag hade behövt glasögonen för att åtminstone se lite ut som jag själv, men de hade mörknat i solen och det fanns ingen tid att vänta på att de skulle återfå normal färg.

IMG_3078

Efter att ha fått några extrabilder (som jag inte kommer att använda till annat än att skrämma kaniner med) körde jag till en växtbutik för att traditionsenligt köpa en påfågelblomma (ganzania). Jag önskar mig en rosa varje år men nio gånger av tio blir den gul. Trots det vill jag inte vara utan den, för den blommar ända in i december om inte frosten varit för svår.

Nästa anhalt var plantskolan där jag köpte äppelträdet som jag slet upp ur jorden för ett par dagar sedan. Det behövdes bara en snabb blick av växtexperten för att konstatera att det är skadedjur som ätit upp roten. Nytt träd får vänta till i augusti, även om jag var sugen på att köpa ett ganska stort äppelträd med massor av kart. Men i den här torkan är det dumt att chansa.

Innan jag åkte från Laholm borde jag ha stannat till vid ytterligare ett ställe, men det fick jag ta på hemvägen i stället eftersom hjärnan inte riktigt registrerat alla ärenden. Tidsbokning för besiktning av släpkärran. Nu blir jag tvungen att byta den trasiga glödlampan på högra sidan av släpet, något som inte borde vara helt omöjligt att klara.

Därefter var det raka spåret hem, där jag genast letade upp en skuggig fläck att pusta ut i.