Systrarna Jönsson och två till

bokonNu finns min första novellsamling, Systrarna Jönsson och två till, i e-boksformat att låna eller köpa. Jag hade inte alls tänkt ha så bråttom med den, har i stället börjat förvandla mina romaner till e-böcker, men noveller ÄR ett behändigt format på alla sätt. Jag har alltid skrivit alla mina noveller i en enda sittning, ungefär som jag gör med alla kortare texter. Kanske var det därför jag så snabbt redigerade och konverterade och laddade upp dem på Elib. Förra gången jag gav ut en e-bok höll jag på i en evighet och var så frustrerad att jag nästan dog. En kväll var jag på quiz, och där träffade jag två män som jag spillde min frustration över. När jag träffade den ene flera månader senare frågade han hur det hade gått med boken. Vid det laget hade jag kommit ut med tre böcker till, men i hans värld var jag fortfarande förgrymmad.

Den här gången gick det smidigt att ta sig förbi porten till Elib. Jag såg till att inte ha några mellanslag i filnamnen eller å, ä, ö. Och inte ha rutan för typsnitt ikryssad när jag konverterade till epub i InDesign. That’s it.

Sedan upptäckte jag ett par små fel i alla fall. Bland annat att jag, när jag gjorde om omslaget, missat att lägga till mitt namn. Det gjorde jag även när jag skulle fylla i metadata i Elib. Jag ska kanske jobba på att göra egot lite större, eller åtminstone inte förminska mig själv för mycket.

Men nu är jag trött. Jag tror att jag lägger av för i dag.

2 svar på ”Systrarna Jönsson och två till

  1. Du har gjort ditt dagsverke, vila, krama Cayenne (om han tillåter det) och ta dig ett glas vin! Kul, det låter lockande att göra e-böcker. Om eller när det blir aktuellt kommer jag att rådfråga dig – för så lätt som du får det att låta nu är det kanske inte …

    • Jag ger dig gärna råd och hjälper dig vid behov. Jag hoppas verkligen att du får grepp om ditt material och hittar en riktning som kan leda dig hela vägen till färdigt manuskript.
      Cayenne får acceptera en och annan kram. Jag tror att han gillar det, fast han skulle aldrig erkänna det. Och vin – japp, det tog jag mig ett. Sitter framför kaminen och har det ganska bra.

Kommentarer inaktiverade.