Ännu mer!

20140721-100927-36567184.jpg
När jag hade läst drygt trettio sidor av det manus jag skrev för länge sedan och nu tänker arbeta om kom jag på att det måste finnas ett manus till på samma tema. Men var? Jag trodde att jag hade letat överallt. Hade jag rent av gjort det omöjliga och kastat? Vid ett tillfälle slängde jag ungefär tvåtusen manusblad. Det var olika versioner av det som till slut blev Kråkprinsessan. Ändå har jag flera hundra sidor kvar, versioner som jag inte förmådde kasta den gången.

Men i övrigt hittar jag allt från den första sagan jag skrev till hundratals dikter, noveller, barnboksmanus, romanmanus. Bara inte manuset till Militärens pytt i panna och annat. När jag för femte gången klev in i biblioteket och såg mig omkring föll blicken på en tidskriftssamlare som jag ännu inte granskat. Tjohoo! Där fanns det.

Nu har jag massor av material att gräva i och tankarna på hur jag ska lägga upp den nygamla romanen börjar ta form. Först måste jag bara läsa igenom alltsammans. Det kommer att ta sin lilla tid, men så länge den här värmen vägrar ge sig förmår jag ändå inte göra annat än läsa. Och fundera. Och planera. Och nu när jag outat mina planer finns ingen återvändo.

4 svar på ”Ännu mer!

  1. Att sitta och läsa, förslagsvis i en bekväm stol i skuggan i trädgården påminner ändå en del om semester 😉

    • Semester blir det när jag lägger mina manus åt sidan och går över till att läsa Jane Austen. Viss klasskillnad och betydligt mer njutbart!

  2. Jag har äntligen läst Mellan raderna i bokform. Den kändes annorlunda än manuset, men jag kan inte sätta fingret på vad som är ändrat. Har du inte av-äcklat Frank lite grand? Jag tycker inte lika illa om honom längre. Har t o m viss förståelse för hans gräsmattemödor.

    • Jag måste nog göra dig besviken och konstatera att Frank är sig lik sedan manusversionen. Men du kanske mindes honom som värre än vad han egentligen är och när du nu träffade honom igen blev han mer uthärdlig. Det finns faktiskt läsare som tycker om honom, eller åtminstone respekterar honom. Nör det gäller gräsmattor hade stackars Frank varit förtvivlad om han sett mina nu…

Kommentarer inaktiverade.